Du er her

Kost og ernæring

200809251D8007 Enheden_Mad_Herlev.jpgMad og drikke er ikke kun vigtigt for et godt helbred, men kan også være en kilde til nydelse og velvære.

Patienter, pårørende og personale har adgang til et bredt udvalg af retter.

Udvalget på menuen tager højde for forskellige helbredsmæssige og kulturelle behov.

Patienter kan få mad på forskellige tidspunkter af døgnet afhængig af personlige præferencer og rutiner.

 

 

 

 

Spørgsmål til refleksion og diskussion

 

Organisationer, der ønsker en formel anerkendelse som patientcentreret hospital – designation – skal opfylde disse kriterier:

  • Har patienter, pårørende og personale adgang til et bredt udvalg af retter?
  • Tager udvalget på menuen højde for forskellige helbredsmæssige og kulturelle behov?
  • Har patienter mulighed for at se og vælge menu?
  • Kan patienter få mad på forskellige tidspunkter af døgnet?
  • Har patienter og pårørende mulighed for køb af snacks, kage mv.? Involveres patienter i planlægningen af udvalget af retter
  • Involveres patienter i planlægningen af de faste spisetider?
  • Har de pårørende mulighed for at spise sammen med patienten?
 

V.A. Patienter, besøgende og medarbejdere har adgang til sund mad og drikke, som er i overensstemmelse med personlige præferencer og rutiner.

V.B. Der er processer, som tilpasser madordningen til den enkeltes behov, med hensyn til bl.a. kostformer og diæter, religiøse overbevisninger og kulturelle normer

V.C. Patienter har mulighed for at deltage i planlægning af måltider (heriblandt valg af måltider og spisetider).