Du er her

Film om patient- og pårørendeinddragelse i praksis

Patienter, pårørende og personale fortæller om deres oplevelser af patientinddragelse på Finsencenteret.

Kompetencecenter for Patientoplevelser har i samarbejde med Finsencentret på Rigshospitalet produceret en film om, hvordan der kan arbejdes med patient- og pårørendeinddragelse i praksis.

Filmen handler om hvordan Finsencentret på Rigshospitalet de seneste tre år, med støtte fra Kompetencecenter for Patientoplevelser, har arbejdet med at implementere Planetree, som er en amerikansk model for systematisk inddragelse af patienter og pårørende, der er blevet tilpasset danske forhold.

Personale, patienter og pårørende bliver i filmen interviewet om, hvordan de oplever, at arbejdet med patient- og pårørendeinddragelse kommer til udtryk i dagligdagen.

Se kort udgave (1 min)

 

Se hele filmen (15 min)

 

I dokumentarfilmen møder man patienterne Birthe og Heidi samt pårørende Helle, der alle fortæller, hvordan der er blevet inddraget i forbindelse med de valg, de har skullet træffe i deres behandlingsforløb. Centerdirektør Leif Panduro Jensen forklarer hvad det er, patienterne efterlyser samt hvad centeret ønsker at opnå ​med patientinddragelsesarbejdet. Patientrepræsentant Kim forklarer, hvad der får ham til at deltage i patientpanel og styregruppearbejde - og medarbejderne Merete, Sezer, Pernille og Peter har eksempler på, hvad der gør dem glade i arbejdet med patienter og pårørende.

For yderligere information
Kontakt evalueringskonsulent Annette Hallum Knudsen